Bytte varmtvannsbereder

Vil du bytte varmtvannsbereder? Oslo Bad og Renovering leverer solide beredere som holder i mange år. Har du en gammel varmtvannsbereder, anbefaler vi å få en rørlegger til å se på den og vurdere om den bør byttes.

Unngå vannlekkasjer og bytt varmtvannsbereder før den ryker! Vi leverer og monterer solide varmtvannsberedere fra Høiax og OSO – alt fra små benkeberedere til store kombiberedere som forsyner boligen med både tappevann og vannbåren varme. Vi tar med oss den gamle varmtvannsberederen når vi har byttet den ut.

Visste du at du også bør installere ekspansjonskar i tilknytning til berederen? Mange varmtvannsberedere har integrert ekspansjonskar. Spør oss om råd for å finne den beste løsningen til din bolig og ditt forbruk.

Hvor ofte bør man bytte varmtvannsbereder?

En varmtvannsbereder skal ved normalt forbruk holde i rundt 20 år før du bør bytte den. Vi anbefaler gjerne å skifte bereder selv om den virker i god stand etter 20 år. Hvorfor? Dels fordi det kan bli veldig kostbart hvis varmtvannstanken ryker og du får vannlekkasje, og dels fordi en bereder som har hold i 20 år ikke lenger holder like bra på varmen. Du vil mest sannsynlig spare strømutgifter ved å bytte til en ny bereder som holder bedre på varmen.

Hva slags bereder bør jeg velge?

Det avhenger helt av hva slags bolig du bor i og hvilket behov du har. Spør gjerne våre rørleggere om hvilken varmtvannsbereder som passer til boligen og ikke minst forbruket ditt. Plassering av bereder og vannforbruk er faktorer vi beregner når vi anbefaler hva slags bereder du bør velge. Den bør være riktig dimensjonert for dette. Hvis du for eksempel har varmtvannstanken på kjøkkenet, har du kanskje ikke like god plass som på badet eller i et teknisk rom.

Det finnes varmtvannsberedere som passer til ulik bruk og formål. Hvis du planlegger å installere vannbåren gulvvarme på sikt, bør du ta med dette i vurderingen av hva slags varmtvannstank du velger. Det finnes nemlig gode beredere som forsyner boligen med tappevann og gir mulighet for å koble på vannbåren gulvvarme.

Få en fagvurdering

Er du usikker på om din varmtvannsbereder fortsatt holder stand? Kontakt oss, så vil en rørlegger komme og vurdere om den bør byttes ut.